نکات تاثیرگذار بر عزت نفس و سلامت روان فرزندان
فاطمه نوید دوست – مشاور کلانتری ۱۵ قصرالدشت شیراز
قسمت عمده شخصیت ما در اوایل دوران کودکی شکل می گیرد.
اشتباهاتش را راحت ببخشید (نگذارید بخاطر ترس از شما پنهان کاری کند یا دروغ بگوید)
او را با کسی مقایسه نکنید (هر گلی بوی خاص خودش را دارد و هر درختی میوه ای)
او را در آغوش بگیرید،بی دلیل و با دلیل (اگر می خواهید یک هدیه ارزشمند برای حال و آینده به فرزندتان بدهید، او را در آغوش بگیرید البته نه به اجبار)
به حرف هایش خوب گوش دهید (این کار هم سبب القاء حس ارزشمندی و هم باعث جلب اعتماد و احساس آرامش در فرزند شما می شود)
* اگر اینکار را نکنی وای بحالت * این جمله را نگویید ( تهدید علاوه بر اثرات مخربی که به مرور دارد، اعتبار والدین در ذهن فرزند را از بین می برد)
خوبی هایش را بزرگ کنید و بدی هایش را کوچک
احساس توانایی انجام کارها و تو میتوانی را از همان کودکی در فرزندان تقویت کنید.
روابط خود را با همسرتان ترمیم وتصحیح کنید.(این خیلی مهم و انکار ناپذیر است که شما به عنوان یک الگو،مهم ترین تاثیر را بر فرزندتان دارید)
به او نگویید * تو دیگر بزرگ شده ای بچگی نکن *
در حد توان،شب ها برایش قصه و داستان بگویید (اینکار نه تنها باعث نزدیک شدن شما به همدیگر می شود بلکه قدرت خلاقیت و تصویرسازی بچه را افزایش می دهد)
گاهی با او کارتون هایی که دوست دارد ببینید.
وقتی که کودک شما با صدای بلند چیزی را از شما درخواست می کند متقابلا شما با صدای بلند با او صحبت نکنید.صداها را رنگبندی کنید:صدای آرام = آبی صدای بلند= قرمزمثلا به او بگویید : *این صدای بلند قرمز هست، و من به صداهای قرمز جواب نمی دهم*یا اینکه * آفرین ! الان این صدا آبی شد و من جواب می دهم*دقت کنید که لحن شما باید آرام باشد تا کودک با آرامش حرف زدن با مخاطب را یاد بگیرد.
اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید.
با فرزندتان بازی کنید.
موقع سفر تلفن بزنید و به او بگویید که دلتنگش هستید.
و درپایان بهتر است بدانیم که : قسمت عمده شخصیت ما در اوایل دوران کودکی شکل می گیرد. زمانی که کنترلی روی خیلی از رفتارها نداریم ، خانواده بسیار مهم است، مواظب سلامت روان و عزت نفس فرزندانتان باشید.