لغو محدودیت مصرف صنایع در صورت تزریق ۱۰۰ مگاوات برق به شبکه
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای استان فارس گفت: صنایع اگر ۱۰۰ مگاوات برق به شبکه تزریق کنند محدودیت مصرف آنها لغو خواهد شد.
به گزارش خبرنگار پرتو جنوب، مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس با اشاره به اینکه ۱۷ صنعت انرژی بر در فارس فعالند گفت: با وجود آنکه یک تفاهم نامه برای مدیریت بهینه مصرف و تولید انرژی با این صنایع منعقد شده است هنوز برخی از صنایع به تعهدات خود در قابل تفاهم نامه عمل نکرده اند.
یدالله حقیقی در نشست خبری خود یا خبرنگاران، با اشاره به اینکه برای عبور از تابستان پر مصرف امسال عمل صنایع باید به این تعهدات عمل کنند، از تدوین ۱۴۰ برنامه برای عبور از تابستان پیش رو بدون خاموشی برق یاد کرد.
به گفته حقیقی، بیش از ۹۵ درصد از این برنامه ها اجرایی و عملیاتی شده است و ناترازی های تولید و مصرف با اجرای همین برنامه ها کمتر شده ولی هنوز هم وجود دارد.
وی افزود: رفع کامل ناترازی نیاز به هماهنگی، هم افزایی، زمان و بودجه دارد.
حقیقی ضمن اشاره به اینکه در صنایع استان ظرفیتهای جدید صنعتی ایجاد شده است، خاطر نشان کرد: هر صنعتی که ظرفیت منصوبه بلااستفاده وارد شبکه کند مشمول تخفیف خواهد شد و اگر ۱۰۰ مگاوات برق به شبکه تزریق کنند محدودیت مصرف آنها لغو خواهد شد. این پیشنهاد مورد موافقت وزارت نیرو قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس با تاکید بر اینکه قیمت تولید هر کیلو وات ساعت انرژی با عددی که از مصرف کننده دریافت میشود قابل قیاس نیست و بسیار پایینتر است افزود: وزارت نیرو در این حوزه مشکلاتی دارد و طرحهایی که پیش بینی شده به علت محدودیت اعتبارات بعضا اجرایی نشده است،
ابلاغ ۷۰۰ طرح در استان فارس برای افزایش ظرفیت های تولید و تامین برق و نیازمندی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح ها، موضوع دیگری بود که حقیقی به آن پرداخت و گفت: ناترازی برق امسال روی عدد ۱۲ هزار مگاوات است که نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و باید با مصرف بهینه این ناترازی رفع شود.
تغییر ساعت باعث کاهش ناترازی برق شده است
حقیقی یا آوری کرد: در حوزه اداری یک هزار مگاوات مدیریت بار پیش بینی شده است و برنامه ریزی هایی مانند تغییر ساعت اداری که نتایج ملموسی دارد توانسته است به کاهش ناترازی ها کمک کند. مراکز اداری باید ۳۰ درصد در ساعت اداری و ۶۰ درصد در ساعت غیر اداری صرفه جویی در مصرف برق داشته باشند.
بسیاری از سیستم های سرمایشی فاقد استاندارد (A) هستند
حقیقی با بیان اینکه بسیاری از سیستمهای سرمایشی و برودتی موجود در بازار استاندارد (A) را ندارند اظهار داشت: اکثر این دستگاهها استاندارد نیست و کنترلی هم روی آن وجود ندارد، به ازای هر درجه گرما با استاندارد سازی دستگاههای سرمایشی تا سه درصد میتوان در مصرف برق صرفه جویی کرد.
عمده مشکل در حوزه مصرف خانگی به سیستمهای سرمایشی برمیگردد. در استان فارس ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق به مصرف می رسد تا دستگاههای سرمایشی عمل کنند. این نکته ای بود که حقیقی به آن اشاره کرد و تصریح کرد: این ظرفیت در کشور ۳۵ هزار مگاوات است. بنابراین حدود ۵۰ درصد از برق مصرفی متعلق به سیستمهای سرمایشی است، در حالی که چهار الی پنج سال باید زمان مصرف شود تا یک هزار مگاوات برق با سرمایه گذاری کلان تولید و نیروگاهی احداث شود، بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان هزینه لازم است تا این ظرفیت تولید برق ایجاد شود.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان فارس در ادامه به مدیریت مصرف برق در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: اکثر چاههای کشاورزی به سیستمهای کنترلی مجهز شده اند و تفاهم نامه مبادله شده که در ساعتهای اوج مصرف کمک می کنند تا با صرفه جویی مصرف برق در حوزه کشاورزی از تابستان پر مصرف امسال عبور کنیم.
خبرنگار و عکاس: مازیار فتحی