» دانش و سلامت » پشه آئدس در کمین است؛ مراقب آب‌های راکد در خانه‌ها باشید
دانش و سلامت - شهرستان
کد خبر:46293 | ۷ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۳۸

پشه آئدس در کمین است؛ مراقب آب‌های راکد در خانه‌ها باشید

پرتو جنوب ۰

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به حضور پشه آئدس در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، نسبت به احتمال انتقال بیماری‌های ویروسی خطرناک هشدار داد.

به گزارش پرتو جنوب، عزیزی، مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از خطر جدی پشه آئدس به عنوان ناقل بیماری‌های ویروسی در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری خبر داد و گفت: این پشه کوچک می‌تواند ناقل بیماری‌های خطرناکی مانند تب دنگی، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا باشد.

وی افزود: آئدس اغلب در حاشیه رودخانه‌ها، فاضلاب‌ها و به‌ویژه در آب‌های راکد درون منازل از جمله زیرگلدانی‌ها، ظروف آب و غذای پرندگان یا سایر محل‌هایی که آب در آنها جمع می‌شود، رشد و تکثیر می‌یابد.

عزیزی با تأکید بر این که خون‌خواری این پشه به‌تنهایی عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند، گفت: نگرانی اصلی از بابت انتقال ویروس‌های خطرناک است. این بیماری‌ها ممکن است با علائم ساده‌ای همچون تب، سردرد و درد پشت چشم آغاز شوند، اما در برخی موارد به شکل شدید با کاهش شدید پلاکت خون، درد شدید شکم و استفراغ‌های مکرر همراه‌اند.

مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: اگرچه تاکنون استان فارس وارد فاز شیوع این بیماری‌ها نشده، اما مردم باید هوشیار باشند و در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک، به مراکز درمانی مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×