» آرشیو » توصیه های زائران سالهای گذشته برای مسافران اربعین امسال
آرشیو - فرهنگی هنری
کد خبر:9768 | ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۲:۵۳

توصیه های زائران سالهای گذشته برای مسافران اربعین امسال

پرتو جنوب

زائران سالهای گذشته تجربیات خود را با مسافران اربعین امسال در میان گذاشتند.
به گزارش پرتو جنوب، پیاده‌روی اربعین و سؤالات و دغدغه‌های مربوط به آن، با نزدیک‌شدن به این ایام، موضوع گپ و گفت خیلی از افراد است به همین دلیل باشگاه خبرنگاران جوان از زائران اربعین سال‌های گذشته درخواست کرد تا تجربیات خود را با ما در میان بگذارند و ما نیز این تجربیات را در اختیار زائرانی که امسال قصد سفر به کربلای معلی را دارند قرار دهیم.

اگر در ایام اربعین مسافر کربلای معلی هستید می توانید از توصیه های زائران سالهای گذشته استفاده کنید.

در سفر اربعین بچه کوچک همراه ببریم یا خیر؟
– از ابتدا با خود تکرار کنید که من در این سفر به نیت خدمت به کودکان امام حسین (ع) امده ام و قرار است خادم زائر کوچک و معصوم امام حسین (ع) باشم. این شاه کلید حل تمام مسائل سفر با کودکان در اربعین است.

– یکی از بزرگترین اشتباهات بچه دارها، اینه که بخوان مثل افرادِ بدون بچه، مسیر را طی کنند. شما طی مسیر را برای ۵ الی ۶ روز ببندید و مسیر را با سرعت طی نکنید زیرا بچه همراه شما هست آرام و پیوسته بروید ما سال گذسته مسیر را ۳ روزه طی کردیم و بسیار خسته شدیم اما سالهای گذشته ۵ روزه طی کردیم و بسیار خوب بود.
– باید متناسب سن فرزندتان، تمهیداتش را بیندیشید. اگر زیر ۶ سال هست و داخل کالسکه هم نمی نشیند اما شما حتما کالسکه را همراهتان ببرید. حتما به جز کفش، یک عدد صندل برای کودکتان به همراه داشته باشید.

– حتما زیرانداز کوچک مخصوص کودکتان به همراه داشته باشید تا وقتی داخل موکب رسیدید از این زیرانداز برای کودکتان حتما استفاده کنید.
– حتما چندتا کیسه فریزر بری پوشک بچه بردارید. در ضمن اگر وضع اقتصادی متوسطی دارید حتما پوشک فرزندتان را در شهرتان تهیه کنید و با خود به همراه ببرید
– استامینوفن، تب بر، پماد سوختگی، عرق نعنا و… فراموشتان نشود.

– اگر کودکتان شیرخواره است مشکلی وجود ندارد اما اگر غذا می خورد با خود ظرف کوچکی به همراه داشته باشید تا بتوانید فرنی برای کودکتان طبخ کنید. اجاق در بین مسیر موکب ها دارند و از این بابت مشکلی وجود ندارد موکب های عراقی برای پخت غذای فرزندتان بسیار کمک می کنند از شعله و آب جوش گرفته تا هم زدن غذاش

– سعی کنید یک ظرف در دار خوب و محکم بردارید، در حد همان طفل معصوم، که اگر غذا را نخورد بتوانید نگه دارید.
– حتما کالسکه ی سبک بردارید. ابتدایِ راه تا مرز و بعد از مرز تا کنار اتوبوس ها، ممکن است گاها۲۰دقیقه یا بیشتر پیاده روی داشته باشید و می توانید لوازمی که همراهتان هست را به کالسکه ببندید. حتی بعضی خانواده ها دو عدد کالسکه به همراه دارند.یکی برای بچه. یکی برای کوله ها.
– حتما یک عدد پارچه ی نخی خنک بزرگ، اندازه کالسکه یا یک عدد چفیه ی بزرگ، برای روی کالسکه در نظر بگیرید. چون بچه ها پایین تر هستند گرد و خاک سطح زمین روی پوست و بدنشان می نشیند و اولین مشکلی هم که برای آنها به وجود می آید گلو درد و تب است. در حالی که سرما نخورده و آثار گرد و خاک است این کار هم برای محافظت از گرما خوب است و هم می توانید با خیس کردن پارچه از گرد و خاک جلوگیری کنید چون اصولا بچه ها زیر بار ماسک نمی روند.

– خوراکی هایی مانند ذرت بو‌ داده، آبنبات چوبی، نخودچی کشمش، گندمک و برنجک، چوب‌شور، پاستیل، بیسکوییت‌های کوچک را به همراهتان داشته باشید و جداگانه در بسته بندی های کوچک پرس کنید که هم تنوع خوراکی ها برای بچه جذابیت داشته باشد و هم اگر یک کوچولوی دیگر کنارتان بود، به آن هم بدهید.
– چند عدد اسباب بازی کوچک، سبک، کاربردی و ارزان با تعدادی برچسب برای کودکتان به همراه داشته باشید.
بچه دارهایی که باید کار تعویض پوشک را انجام دهند، یک ظرف کوچیک در دار و یک مقدار کمی پنبه و دستکش یکبار مصرف به همراه داشته باشند. پنبه ها را مرطوب کنند که اگر جایی مجبور به تعویض شدند و دسترسی به آب نبود، مستاصل نشوند.

-بچه های بزرگتر را که ممکن است از ما دور شوند، حتما یک کیف کوچک به گردنشان آویزان کنیم داخلش شماره تماس و اسم بچه را قرار دهید.حتما یک شماره از اقوامی که همراه ما نیستند و در ایران هستند بگذارید که اگر در هر شرایطی پاسخ تلفن را ندادیم آنها بتوانند با شماره ی ایران ارتباط بگیرند. یک شماره را داخل کیف ها و کوله هایتان نیز قرار دهید تا اگر به هر دلیلی وسایلتان جا ماند بتوانند به دستتان برسانند.
– اگر فرزند شما بزرگ است و غذا می خورد از پیتزا و کباب ترکی گرفته تا انواع غذاهای ایرانی در مسیر وجود دارد (صبحانه، ناهار و شام) میاد.
– مادرها می توانند از اسپری های کوچک به همراه داشته باشند تا اگر در اتوبوس مجبور به تعویض پوشک فرزندشان شدند از آن استفاده کنند زیرا دستمال مرطوب بیشتر موجب سوختگی کودک می شود.

– گیره های S شکل فلزی به همراه داشتید تا بتوانید از دسته کالسکه چیزی را آویزان کنید.

لباسهایی که به همراه دارید هم برای خودتان و هم برای فرزندتان حتما جنس نخی باشد. زیرا هوا گرم است. اگر نخی آستین بلند باشد بهتر است زیرا پوست دست فرزندتان ممکن است در آفتاب بسوزد

 

توصیه ای دیگر از زائر اربعین سال گذشته برای مادرانی که فرزند کوچک به همراه دارند

– مادرانی که کودک شیرخواره دارند حتما در ساک دستی خودشان به تعداد یک الی دو عدد پوشک و شیرخشک و شیشه شیر به همراه داشته باشند و همه آنها را در یک ساک قرار ندهند که اگر در مسیر از همراهشان جدا شدند وسیله لازم به همراه داشته باشند تا موجب رنجش فرزندشان نشوند.

– دفتر نقاشی و چند مداد رنگی به همراه داشته باشید

– برای سرگرمی کودکان دو سال به بالا خمیر بازی به همراه ببرید

– برای بازی و سرگرمی کودکان بادکنک نیز گزینه مناسبی است و همینطور تفنگ آب پاش و اسپری های گلاب کوچک نیز می توانید به سرگرمی کودکتان کمک کند

 

موکب های پذیرایی و استراحت در بین مسیر از مرز کشورمان تا کربلای معلی

– موکب ها فقط از نجف شروع نمی شوند از داخل کشور خودمان حضور دارند. شهر های مرزی همگی موکب دارند موکب های پذیرایی و استراحت. مثلا شهر شیراز یه موکب عالی برا پذیرایی و استراحت داره از طرف امامزاده شاهچراغ. پس از بابت خوراکی و غذا و مکان برای استراحت آسوده خاطر باشید.

– داخل خاک عراق، موکبها یا چادرهای مخصوصِ بزرگ هستند و یا ساختمان هستند. گاها برخی از عراقی ها نیز کنار جاده هستند تا زائران را برای پذیرایی در منزل خودشان اسکان می دهند.

– اگر احیانا موکبی فقط استراحتگاه بود نگران نباشید، ده قدم جلوتر موکبهای داخل جاده همه پذیرایی می باشند پس اولویت را برای مکان استراحت بگذارید، سرویس بهداشتی و استحمام

تقریبا همه ی موکب ها هم حموم دارند و هم سرویس بهداشتی .پس اصلا نگران نباشید به این هم توجه داشته باشید که از خود نجف تا کربلا کل مسیر موکب است پس فاصله ها نزدیک به هم است اما اگر بچه همراهتان هست، می توانید موکب بهتری انتخاب کنید.

– داخل همه موکب ها پتو، بالشت و تشک هست، اگر احیانا در بعضی از موکب ها فقط پتو بود از یک عدد پتو استفاده کنیم می توانیم نصف آن را به شکل تشک استفاده کنید و نصف آن را به عنوان پتو استفاده کنید کوله را نیز زیر سرمان به عنوان بالشت استفاده کنیم و با آرامش عمل کنیم به اینگونه اجر زیارتمان هم کم نمی شود و با این کار به فکر زائران دیگر نیز هستیم

– هنگام پذیرایی موکب ها هنگام ناهار و یا شام اگر خانواده، دوستتان کنارتان نبود باز هم نگران نباشید چون هر زمان به شما بپیوندد موکبداران هم برایشان جا در نظر می گیرند و هم از ایشان نیز پذیرایی می کنند. اگر این اتفاق نیفتاد به دلیل شلوغی و جمعیت زیاد اصلا اشکالی ندارد و با حوصله و آرامش رفتار کنیم چون موکب در مسیر بسیار زیاد و فاصله هایشان نیز به هم بسیار کم است.

– از وسایلمان در مسیر سفر مراقبت کنیم چون جمعیت بسیار زیاد است به عنوان مثال هنگامی که گوشی موبایل را می خواهید شارژ کنید کنار گوشی تان بمانید تا شارژ شود.

– اگر همراهتان آقا یا خانم هست به عنوان مثال همسرتان است جای دقیق موکب آن را نیز بدانیم چون موکب خانم ها و آقایان جدا هست که در مواقع ضروری بتوانیم به راحتی به همراه خود دسترسی داشته باشیم.

 

نکاتی درباره کوله پشتی و کفش
-کوله‌ای که می‌خواهید بخرید یا امانت بگیرید، حتما باید سبک باشد. بعضی کوله‌ها سنگین هستند شما روزانه حداقل ۵ تا ۶ ساعت پیاده روی دارید و وزن کوله بسیار مهم است.
– کوله مخصوص پیاده روی و سفر باشد. زیرا به جیب بیشتری نیاز دارید تا بعضی از وسایل‌های سبک و کوچک و ضروری را در دسترس قرار دهید. مانند سوزن. پس وسایل ضروری داخل بالاترین یا بیرونی‌ترین زیپ باشند.
– قبل رفتن حتما محل اتصال بند را به کوله چک کنید. حتی بسیاری از کوله هایِ نو، بین مسیر، بندشان پاره می‌شود. هر چند کارگاه خیاطی بین راه هست و می‌دوزند، ولی ممکن است شما از آن رد شده باشید یا فاصله زیاد با آن دارید تا برسید.
– اوایل مسیر، یک چرخ‌های کوچکی هست که عراقی‌ها می‌فروشند و شما می‌توانید همان اول کار کوله هایتان را به آن ببندید و شانه هایتان خالی باشد. اگر قصد استفاده از آن‌ها را دارید، حتما داخل ایران، کش مخصوص بستن بار را بگیرید و سر کوله قرار دهید.
– تجربه ثابت کرده حمل کالسکه به مراتب راحت‌تر از کشیدن چرخ است. پس اگر شرایطش را دارید، حتما کالسکه سبک همراه داشته باشید.
– درباره کفش تجربه‌ی بنده این است: صندل، چون پشت پا باز است هم بخاطرتعریق سر می‌خورد و کف پا تاول می‌زند کفش تابستانی که رویش باز و پشت آن بسته است بهترین گزینه برای سفر است.
– اگر قصد خرید کفش جدید دارید، حتما سه چهار روز، با آن به مدت نیم ساعت حداقل پیاده روی کنید که جا باز کند
– یک هفته قبل پیاده روی، روزی نیم ساعت یه مسیر رو پیاده روی کنیم تا مقاومت بدنمان بالاتر رود.
– آن‌هایی که کمر درد دارند، تا حد امکان روی آسفالت پیاده روی نکنند و حاشیه جاده راه بروند
– البته، چون سنگلاخی است، هوادار باشید که پایتان پیچ نخورد تجربه ما نشان داده به محض اینکه احساس سوزش پا کردید و یک لایه بسیار نازک از پنبه را، با چسب زخم دور انگشت یا هر جا که می‌خواهد تاول بزند بچسبانید.
– جوراب اسپرت و حوله‌ای بخرید. چون هم ضخیم است و مانع ورود گرد و خاک به پا می‌شود، هم مانع از تاول سریع پا می‌شود.
– هر جا برای استراحت رسیدید، اول جوراب و پاهایتان را با آب سرد بشویید. شما در طول مسیر، استراحت کوتاه دارید در هر دو استراحت میان مدت و بلند مدت دراز بکشید، با یک چوب، لوله، دم برس و… به مدت ۴،۵ دقیقه به کف پا ضربه بزنید و به بالا تکیه دهید و در استراحت بلند مدت که موقع خواب شبانه است، حتما کف پا‌ها را تا زانو ماساژ دهید و اگر روغن سیاهدونه دارید روغن مالی کنید تا پا تاول نزند.

 

 

توصیه هایی درباره موکب های استراحت

-اگر معمولا خواب آرامی ندارید و به اصطلاح بدخواب هستید سعی کنید همان شب را در موکب بخوابید زیرا در زمان های دیگر به دلیل جمعیت زیاد رفت و آمد و سر و صدا زیاد است.

-اگر چند نفر هستید برای انجام کارهایتان به نوبت بروید.

-سعی کنیم اگر غذا نمی خواهیم میل کنیم از موکب ها غذا نگیریم زیرا اسراف می شود و یا به اندازه غذا بگیریم

موکب دارها و خانواده هایشان در کشور عراق بسیار مهمان نواز هستند و با جان و دل برای ارادت به امام حسین (ع) به زائران خدمت رسانی می کنند. سعی کنیم هر چیزی را استفاده کردیم بعد از استفاده مرتب کنیم تا اسباب زحمت نشویم و همینطور نظافت را رعایت کنیم در همه مکان ها.

 

نکاتی درباره استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بعد از گذشتن از مرز عراق

-از هر مرزی که خارج می شوید، طوری برنامه ریزی کنید که اگر با ماشین شخصی لب مرز و شب هنگام رسیدید حتما چند ساعتی استراحت کنید. زیرا در مرز امکان طول کشیدن کارتان و خستگی آن وجود دارد و باید بعد از رسیدن به نجف پیاده روی را آغاز کنید و فکر جا و مکان را کنید اگر این نکته یعنی استراحت در مسیر را رعایت نکنید امکان بیمار شدن شما در همان ابتدای مسیر باشد پس عجولانه عمل نکنید.

-بعد از رد شدن از مرز حتما از چندین اتوبوس، ون، کامیون و حتی خودروهای شخصی قیمت کرایه تا نجف را پرس و جو کنید و همینطور وضعیت خودروها را ببینید تا در طول سفر اذیت نشوید

-حتما چک کنید خودرویی که انتخاب کردید سیستم خنک کننده داشته باشد زیرا هوا در کشور عراق بسیار گرم است و طاقت فرساست.

-حتما از پلاک ماشین عکس بگیرید که در بین مسیراگر پیاده شدید به اشتباه خودروهای دیگر را سوار نشوید زیرا بیشتر خودروها در مرز بسیار شبیه و هم رنگ هستند.

– برای پرداخت کرایه هم می توانید به دو قسمت تقسیم کنید نصف کرایه را اول مسیر پرداخت کنید و مابقی کرایه را وقتی به مقصد رسیدید پرداخت کنید.

-اگر قصد زیارت به سامرا و کاظمین را دارید، از همان مرز باید اول به آنجا مراجعه کنید. بعضی خودروها هزینه را دریافت می کنند و همه شهرهای زیارتی عراق را می برند. به طور مثال ابتدا سامرا می برند و یک تایمی را مشخص می کنند برای زیارت و بعد کاظمین و همینطور ادامه مسیرها. اما سریع عمل کنید و زیارت را کوتاه کنید زیرا اگر دیرتر از موعد تعیین شده برسید ممکن است راننده سر ساعت حرکت کرده باشد و شما جا می مانید. پیشنهاد من این است اگر برای اولین بار است که به پیاده روی اربعین می روید همان ابتدا به نجف سفر کنید تا تجربه های لازم را برای سال های بعدی کسب کنید یا یک نفر با تجربه همراهتان باشد

-به صرفه ترین وسیله برای سفرتان بعد از مرز اتوبوس می باشد.

نکاتی درباره سیم کارت و اینترنت

در مورد سیم کارت باید بگویم تا رسیدید به کشور عراق تعداد بسیاری هستند که سیم کارت می‌فروشند، اما شما نخرید. در ضمن سیم کارت خودتان هم روشن نگذارید، چون رومینگ می‌اندازد.
بهترین حالت این است اگر واقعا تماس گرفتن شما ضروری است و باید نت داشته باشید، چند نفر پول جمع کنید و یک سیم کارت عراقی از جای معتبر بخرید و همان موقع اینترنت نامحدود یک هفته‌ای را فعال کنید و چند نفری استفاده کنید. شاید به طور تقریبی قیمت آن به ۶۰۰ هزار تومان برسد.
ولی اگه همه اعضای خانواده با هم هستید، نیازی به نت نیست. فقط نرم افزار بله را نصب کنید روی گوشیتان و با قسمت وضعیت آن از هم بدون شارژ و نت خبر بگیرید. ترجیحا ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان اگر گوشی شما اعتباری است، شارژ کنید که اگر مجبور شدید استفاده کنید، شارژ داشته باشید.
در پیام‌ها و وضعیت‌ها هم متن طولانی ننویسید فقط شماره عمود و اسم موکب را بگویید تا اگر گم شدید، در آنجا همدیگر را پیدا کنید.
مدام وضعیت‌ها را از پیام رسان بله چک کنید تا ازهم بی خبر نمانید.
اگر موکب‌ها خودشان وای فای و نت دارند عالی است همان جا رمز را بپرسید و سریع از وضعیتتان به دوستانتان اطلاع رسانی کنید.
حتما میزان شارژ و نت را، اگر آنجا سیم کارت خریدید، مقابل چشم خود فروشنده چک کنید تا اشتباهی رخ ندهد.

 

لوازم و لباس‌هایی که باید در سفر اربعین به همراه داشته باشید
-لباس سعی کنید یک دست اضافی به همراه داشته باشید برای شست شو به اندازه کافی آب و مواد شوینده آنجا وجود دارد و هوا هم گرم است و لباس‌های شسته شده زود خشک می‌شود پس یک دست لباس اضافی کافی است.
-لوازمِ بهداشتی: ناخن گیر کوچک، قیچی تاشو کوچک، ماسک حداقل۱۰عدد (اگر ماسک پارچه‌ای باشد بهتر است ماسک‌ها آماده به دلیل تعریق زیاد کمی استفاده از آن سخت است). چسب زخم و پنبه (بهترین روش مهارِ تاول پا… وقتی احساسِ سوزش لای انگشتان و کف پا کردید، یه لایه خیلی نازک، پنبه بذارید و با چسب زخم، محکمش کنید. ساییدگی کم می‌شود و تاول بزرگ نمی‌شود). پودرِ ضد تعریق (سفیداب پنبه) عالیه برای رفع بوی بدن و تعریق، دارو در موکب‌ها است، اما آموکسی سیلین و سرماخوردگی و عضله شل کن به همراه داشته باشید. برای سوختگی پماد کالاندولا یا زینک اکساید استفاده کنید.
-یک قاشق و لیوان کوچک دردار استیل استفاده کنید
– فلاسک یک نفره به همراه داشته باشید تا هر روز صبح قبل راه افتادن آبلیمو، عسل و آب داخل آن درست کنید و میل کنید.
– هر کجا برای نماز ظهر رسیدید آب نمک رقیق درست کنید با این آب نمک استنشاق کنید. بسیار در رفع سر درد و گلو درد ناشی از سرماخوردگی و خاک خوردگی موثر است.
– برای جلوگیری از تاول پا می‌توانید از حنا هم استفاده کنید
– حتما یه “صابون خمیری” همراهتان باشد ممکن است بعضی جا‌ها صابون یا مایع نباشد.
– میتوانید یک شامپوی کوچک و مسافرتی و نصف صابون یا صابون کوچیک ببرید با کمی پودر لباس شویی جهت اطمینان. زیرا فقط ۳ الی ۴ روز در مسیر هستید به همین دلیل از وسایل اضافی پرهیز کنید.

 

خوراکی هایی که می توانید در مسیر اربعین به همراه داشته باشید

مواد خوراکی که باید در سفر اربعین به همراه داشته باشیم
-نان خشک، کشک، برگه زردآلو، انجیر خشک، مغزی جات، مویز
۱۰ الی ۱۲ عدد آبنبات
-۲ الی ۳ قاشق به ازای هر نفر خاکشیر
– نبات
– مخلوطِ آسیاب شده هل، مغز بادام و نبات (برا گرفتگی صدا و شروع سرماخوردگی)
– یه کم ختمی آسیاب شده
– آبلیمو
– عسل
– نمک
-تخم خرفه با کمی شکر یا نبات آسیاب شده برای گرمازدگی (چون خیلی خنک است و گرمای صفر را می‌گیرد)

 

اهمیت استفاده از لیمو و آب در مسیر پیاده روی به دلیل گرمای هوا

با سلام درود خدمت دوستان؛ اگر بخواهم از تجربیات خودم در مورد سفر به کربلا بگویم مهمتر از همه همراه داشتن لیموی تازه بود بخاطر گرمای شدید هوا در کربلا بسیار کمک میکند و همینطور نوشیدن آب زیاد.

 

لوازم مورد نیاز سفر اربعین از زبان زائر سال‌های گذشته
-دمپایی
– کیسه پلاستیکی چند عدد
– حوله نخی کوچک
– چند عدد سنجاق بزرگ برای آویزان کردن لباس‌های شسته شده
– مایع لباسشویی
– مایع دستشویی
– مقداری لیموی تازه
– قرص مسکن
– روغن شتر مرغ
– کلاه (مانند کلاه حصیری)
– یک دست لباس اضافی
– دستکش یک بار مصرف
– کیسه زباله (برای مواقع ضروری و حتی جمع کردن زباله‌های اطراف استراحتگاه ها)

تجربیات زائر هرساله اربعین

با سلام و عرض ارادت، بنده جانباز هستم و هرسال در این سفر معنوی شرکت می‌کنم.
-سبک بار باشید و کوله پشتی کوچک همراه داشته باشید
– به دلیل گرمای هوا حتما کلاه لبه دار و عینک دودی و چفیه به همراه داشته باشید.
– لباس و جوراب نخی نازک بپوشید، ولی اگر سختتان شد از صندل استفاده کنید و در مسیر جوراب‌ها را عوض و پاهایتان را بشویید.
– ساعت پیاده روی را شب هنگام شروع کنید.
– موکب‌های فراوانی است و احتیاج به هیچ نوع غذایی نیست، اما سعی کنید غذا کم بخورید
– از آب‌های تصفیه شده و معدنی استفاده کنید
– حتما در مسیر دوش بگیرید و برای حمام حتما شامپو به همراه داشته باشید
– مایع دستشویی به همراه داشته باشید
– در فواصل حتما استراحت داشته باشید در مسیر اگر گروهی حرکت کنید بهتر است.
– حتما داروی مخصوص یا دارو‌های عادی و کرم ضد آفتاب و پماد‌های عرق سوز، ماسک به دلیل گرد و خاک همراه داشته باشند همراه داشن ماسک هم خوب است، چون بعضی از مسیر شلوغ می‌شود و گرد و خاک زیاد است.
– هنگام برگشت نیز نباید به فردای اربعین موکول نکنند، زیرا تمامی موکب‌های عراقی بعد از آن جمع آوری می‌کنند و همینطور مرز جاده نیز بسیار ترافیک می‌شود.

 

تجربه‌ای دیگر از سفر اربعین
یکی از مواد ضروری در پیاده روی اربعین پودر لباسشویی است که معمولا در موکب‌ها به دلیل جمعیت زیاد کم بوده و یا وجود ندارد.
پیشنهاد:
در یک یا چند بطری کوچک خالی شده (بطری‌های نوشابه و شامپو) پودر دستی لباس بریزید و آن را در محل شستشوی لباس در موکب‌ها بگذارید تا زائران استفاده نمایند.

 

نکات ضروری سفر اربعین از زبان شهروند خبرنگار دیگر

با سلام، اللهم عجل لولیک الفرج؛
– با توجه به گرمای هوا از غروب تا ۹ صبح پیاده روی کنند
– از خوردن غذا‌های سنگین پرهیز کنند
– باهمه خصوصا افراد عراقی که ازجان و دل پذیرایی می‌کنند با احترام برخورد کنند
– زودتر از ایران حرکت کنند تا بتوانند با وقت بیشتری پیاده روی را در روز‌ها تقسیم کنند و تا به آن‌ها فشار جسمی وارد نشود.
– بار سبک به همراه داشته باشند و وسایل مورد نیاز و ضروری همینطور کمک‌های اولیه همراه داشته باشند
– اگر چرخ دستی مثل ساک خرید یا کالسکه تاشو کوچک و… به همراه داشته باشید راحتتر مسیر را طی می‌کنید. در ضمن حتما تخم شربتی همراه داشته باشید تا به همراه آب همیشه استفاده کنید.
– همه‌ی قدمهایتان را نذر ظهور آقا صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) کنید.

 

توصیه هایی در مورد پیاده روی در شب هنگام

سلام، بهتر هست کفش راحتی استفاده کنند و یک زیر انداز کوچک حتما به همراه داشته باشند اگه در موکب‌ها جایی برای استراحت پیدا نکردند کنار خیابان بتوانند استراحت کنند، و یک نکته دیگری که وجود دارد ما سال‌های گذشته بیشتر شب هنگام پیاده روی می‌کردیم و از ۱۰ صبح الی ۳ یا ۴ بعد از ظهر در موکب‌ها استراحت می‌کردیم گرمای هوا شب‌ها کمتر است. سعی کنید غذا زیاد میل نکنید و به جای آن آب و شربت استفاده کنید سال گذشته ما از این روش استفاده کردیم و مشکلی پیش نیامد. با آرزوی سلامتی برای همه زائرین عزیز
پیاده روی اربعین در شب

 

نکات مفید دیگر از تجربیات مسافران اربعین سال گذشته

باسلام؛ نکاتی که بنده تجربه کردم که ان شاءالله برای زائران امسال مفید واقع شود.
-اگر با گروه و کاروان حرکت می‌کنید حتما گروه علامت داشته باشد.
– ظرفی کوچک عسل همراه داشته باشید، زیرا به دلیل گرم و سرد شدن هوا ممکن است دچار سرماخوردگی شوید آب و عسل را صبح‌ها میل کنید.
– همراه داشتن تخم شربتی وخاکشیر
– بادام آسیاب شده برای سرماخوردگی احتمالی
– چسب مخصوص تاول وپماد مخصوص (دربعضی از موکب‌ها تعدادی از بسیجی‌های درمانگر هستند که کار نظافت و بستن تاول‌ها را انجام می‌دهند)
– کپسول آموکسی سیلین وقرص سرماخوردگی به همراه داشته باشید
– از نوشیدنی‌های خیلی خوب عراقی‌ها که با لیمو امانی تهیه می‌شود و به رنگ سیاه و ترش مزه است استفاده کنید، زیرا برای جلوگیری از گرمازدگی خیلی عالی است.
– همراه داشتن برگ زردآلود، هلو و انجیر خشک (جلوگیری از بیماری یبوست)
– همراه داشتن مغزیجات وکمی نان خشک
– کفش راحت و صندل همراه داشته باشید
– ارابه اربعین خیلی مناسب هست برای حمل بار و کوله
– حتما چفیه همراهتان باشد
– یک پتوی کوچک مسافرتی همراه داشته باشید
– مراقبت از تلفن همراه هنگام استراحت در موکب‌ها
– یه کیسه برای قرار دادن کفش‌ها که بتوانید با خود داخل موکب‌ها ببرید.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×