» آرشیو » چگونه با نوجوان پرخاشگر برخورد کنیم؟
آرشیو - مقالات
کد خبر:10821 | ۹ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۸

چگونه با نوجوان پرخاشگر برخورد کنیم؟

پرتو جنوب

تهیه و تنظیم : شیوا افروز نسب – مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری ۱۱ شهرستان زرقان

سال‌های نوجوانی می‌تواند هم برای نوجوانان و هم برای والدین آنها یک مبارزه باشد.
بچه ها در این سن به شدت بد خلق هستند. اما بسیاری از والدین تعجب می کنند که آیا برای یک نوجوان عادی است که همیشه عصبانی باشد؟ نوجوانان خشم خود را به طرق مختلف ابراز می کنند، از خصومتِ بی سر و صدا گرفته تا ضربه زدن به شما یا هجوم در خانه. دلایل زیادی می تواند وجود داشته باشد که نوجوان شما ناراحت است:

-تغییرات ذهنی و عاطفی
نه تنها بدن نوجوانان در دوران نوجوانی رشد می کند، بلکه افکار و خواسته های آنها نیز در حال تکامل است. منبع مکرر اصطکاک برای نوجوانان این است که می‌خواهند مستقل باشند، اما همچنان باید به والدین پاسخ بدهند. بنابراین طبیعی است که نوجوانان نسبت به مرزهایی که شما تعیین می کنید، با عصبانیت واکنش نشان دهند.

_عوامل استرس زای زندگی
چالش های کوچک و بزرگ زندگی استرس زا هستند و هیچ کس در مواقع تنش یا نگرانی بهترین عملکرد خود را نمی دهد. این طبیعی است که نوجوانان در موقعیت‌های سختی مانند عوامل زیر دچار پرخاشگری شوند: مرگ یکی از عزیزان ، بحث های خانوادگی، طلاق والدین، خروج خواهر و برادر از خانه ، مشکل با همسالان و… .

چگونه خشم نوجوانان را کنترل کنیم ؟

۱-همدلی نشان دهید
یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که سعی کنید بفهمید عصبانیت نوجوان شما از کجا می آید. چیزی را پیدا کنید که بتوانید در طول مکالمات خود با آن همدلی کنید.
۲-تایم اوت بگیرید
زمانی که مکالمات داغ می شوند، مکالمه را تمرین کنید. این به نوجوان شما نشان می‌دهد که وقتی احساسات بالا می‌روند، خوب است که کنار رفته و استراحت کند. مثلاً می‌توانید بگویید، من احساس می‌کنم عصبانی هستم باید ۱۵ دقیقه به حمام بروم و آرام باشم سپس بیایید برگردیم و ببینیم که آیا می‌توانیم در این مورد بحث کنیم. این به شما فرصت تنفس و زمان می دهد تا واضح تر فکر کنید
۳-آموزش نحوه پردازش خشم
دانستن راه های مناسب برای آرام شدن در هنگام عصبانیت، یک مهارت بسیار مهم است. آنچه برای شما مفید است را با نوجوان خود در میان بگذارید و اجازه دهید شما را در حال انجام آن ببیند. این به این معنا نیست که خشم نوجوانتان را خاموش کنید، بلکه به آنها کمک کنید تا بیان عاطفی مناسب را برای آن بدانند. چگونه می‌توانند آن را پردازش کنند؟ آیا برای دویدن می روید؟ آیا با عصبانیت در دفتر خود می نویسید؟ چه کارهایی می توانید انجام دهید تا اجازه دهید احساسات خود را بدون اینکه از راه های ناسالم آزاد کنید؟
۴_به زیر سطح خشم نگاه کنید
خشم اغلب یک احساس ثانویه است. این بدان معناست که در زیر خشم، معمولاً غم، گناه یا شرم وجود دارد. نوجوانان مبتلا به افسردگی اغلب غمگین به نظر نمی رسند. آنها به احتمال زیاد تحریک پذیر، خودانتقادگر و عصبانی هستند. در نظر بگیرید که چه چیزی ممکن است در ریشه عصبانیت نوجوان شما باشد.
۵-خودمراقبتی را تشویق کنید
یکی از گام‌هایی که نوجوانِ شما می‌تواند برای کاهش احساسات منفی بردارد، سرمایه‌گذاری روی سلامت جسمانی اوست. انتخاب های سبک زندگی سالم زیر می تواند خلق و خو را تقویت کند: ورزش منظم، هشت تا ده ساعت خواب در شب، خوردن یک رژیم غذایی مغذی، درگیر شدن در سرگرمی ها.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×