» آرشیو » مدیرکل میراث فرهنگی فارس: احیای بافت تاریخی بالاکفت با تبدیل ۵۰ خانه به کارگاه صنایع دستی
آرشیو - شهرستان
کد خبر:4215 | ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۲۹

مدیرکل میراث فرهنگی فارس: احیای بافت تاریخی بالاکفت با تبدیل ۵۰ خانه به کارگاه صنایع دستی

پرتو جنوب

مدیرکل میراث فرهنگی فارس اظهار داشت: بافت تاریخی بالاکفت با تبدیل ۵۰ خانه به کارگاه صنایع دستی احیا می شود.

به گزارش خبرنگار پرتو جنوب،مدیر کل میراث فرهنگی فارس گفت: محله بالاکفت در بافت تاریخی به عنوان یکی از محلات الگو در حوزه هنر و صنایع دستی معرفی و انتخاب شد و هم اکنون تعداد ۵۰ خانه در این محله در حال تبدیل به کارگاه صنایع دستی است.
سید موید محسن نژاد در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: باتوجه به بی مهری و آسیب‌هایی که به بافت تاریخی بویژه بافت تاریخی شیراز صورت می‌گیرد، می توان گفت این بافت ارزشمندترین بافت تاریخی در سطح کشور است که دوره‌های تاریخی متعددی در آن نمایان است و از نگاه هنر و صنایع دستی دارای ارزش و جایگاه خاص است.
او عنوان کرد: باتوجه به جایگاه و ارزش این بافت، برآن شدیم تا علاوه بر ایجاد تأسیسات گردشگری در بافت تاریخی، جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی صورت گیرد تا برخی از خانه‌های بافت تاریخی همچون اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی به کارگاه‌های صنایع دستی تبدیل شود تا با این اقدام، این بافت از بروز آسیب‌ها مصون بماند.
محسن نژاد همچنین گفت: در این راستا محله بالاکفت به عنوان یکی از محلات الگو در حوزه هنر و صنایع دستی معرفی و انتخاب شد و هم اکنون تعداد ۵۰ خانه در این محله در حال تبدیل به کارگاه صنایع دستی است.


انعقاد تفاهم نامه با مجموعه‌های کمیته امداد، بسیج سازندگی و بهزیستی در سال گذشته به جهت توسعه آموزش در این حوزه از دیگر موضوعات مورد اشاره مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس بود.
او گفت: این اقدام منجر به توسعه مراکز فروش صنایع دستی شد، به گونه‌ای که باتوجه به عملکرد معاونت صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل در این حوزه، فارس در سطح کشور به عنوان استان اول و برتر در حوزه صنایع دستی انتخاب و معرفی شد.
محسن نژاد همچنین یادآور شد: در قالب تفاهم نامه‌های منعقد شده بازارچه‌های صنایع دستی در سطح شهر در خیابان‌های سید جمال الدین اسد آبادی، احمدی جنوبی و سیبویه در حال راه‌اندازی است.
این مقام مسئول در ادامه از راه اندازی خانه گره چینی در محله سنگ سیاه خبر داد و گفت: این اقدام با رویکرد حفظ بافت تاریخی صورت گرفت و این مکان با بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی افتتاح شد.
وی با اشاره به بهره برداری و افتتاح بازارچه صنایع دستی در تخت جمشید همزمان با هفته صنایع دستی، افزود: در این بازارچه تعداد شانزده کارگاه مستقر خواهد شد.

محسن نژاد در ادامه این نشست به مشکلات موجود در حوزه تجاری و برند سازی صنایع دستی اشاره کرد و گفت: در این راستا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، برند سروناز شیراز برای هنر خاتم کاری ثبت شد که به زودی رونمایی می‌شود.
این مقام مسئول با اشاره به ثبت دو شهر جهانی و دو شهر ملی در حوزه صنایع دستی در استان، یادآور شد: در حوزه صنایع دستی، روستای کندازی در شهرستان مرودشت با عنوان روستای ملی روبار بافی گیوه، روستای تنگ چوگان در جوار غار شاپور شهرستان کازرون به عنوان روستای ملی رند بافی و شهر خشت به عنوان شهر ملی حصیر بافی ثبت و معرفی شد.
معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس به اولین مشکل حوزه صنایع دستی استان فارس و شهر شیراز اشاره کرد و گفت: نداشتن تولید اقتصادی صنایع دستی از مهم‌ترین مشکلات این حوزه است و عدم بسته بندی مناسب و همکاری صنایع مختلف با یکدیگر و عدم استفاده از ظرفیت‌های موجود به جهت فروش این آثار از دیگر مشکلات پیش روی این حوزه است.

خبرنگار و عکاس: مازیار فتحی

Print Friendly, PDF & Email
  • ×