» آرشیو » کلاهبردارن اینترنتی در کمین مردم/ برداشت غیرمجاز در صدر جرایم
آرشیو - حوادث
کد خبر:6154 | ۱۳ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۱۱

کلاهبردارن اینترنتی در کمین مردم/ برداشت غیرمجاز در صدر جرایم

پرتو جنوب

جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان فارس گفت: برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی با ۴۰ و ۳۹ درصد، در صدر جرائم قرار دارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری پرتو جنوب، جانشین فرمانده انتظامی استان از کشف ۸۲ درصدی پرونده های پلیس فتا در فارس خبر داد و گفت: در سه ماهه اول سال جاری ۸۲ درصد از پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا، کشف شده و در مجموع ۳۴۹ متهم نیز دستگیر شده اند.
سردار یوسف ملک زاده در نشست خبری خود با خبرنگاران، برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی را به ترتیب با ۴۰ و ۳۹ درصد به عنوان بیشترین جرائم رخ داده طی سه ماهه اول سال جاری در حوزه پلیس فتا عنوان کرد.
جانشین فرمانده انتظامی استان فارس ضمن تأکید بر لزوم آگاهسازی و آموزش بیش از پیش شهروندان پیرامون آسیب ها و تهدیدات فضای مجازی، افزود: کاربران هرگز فریب اینگونه آگهی‌ها به واسطه قیمت پایین را نخورند و در خصوص خرید از سایت‌های خرید و فروش دقت کافی را داشته و در صورت برخورد با هرگونه مورد مشکوک آن را از طریق وب سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir اطلاع رسانی کرده و یا با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ با کارشناسان پلیس فتا در میان بگذارند.

این مقام انتظامی همچنین از شناسایی و دستگیری یک کلاهبردار با ۸۰۰ شاکی خبر داد و گفت: برآورد اولیه کلاهبرداری این متهم از شهروندان، حدود ۱۰۰ میلیارد ریال می باشد.

ملک زاده ادامه داد: مأموران پلیس فتا در پی دریافت چندین شکواییه پیرامون کلاهبرداری از طریق فضای مجازی، موضوع را به صورت ویژه در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: در بررسی‌های اولیه مشخص شد که کلاهبردار ضمن ایجاد و راه اندازی یک سایت جعلی و چندین درگاه بانکی و تبلیغ انواع گوشی‌های تلفن همراه و کالاهای دیگر در این سایت، پس از مدتی اعتماد سازی از شهروندان و به ویژه عمده فروشان تلفن همراه، ضمن اخذ سفارش کالا، به آن‌ها کالایی تحویل نداده و از این طریق اقدام به اغفال و کلاهبرداری از آنان کرده است.
ملک زاده با اشاره به اقدامات اطلاعاتی و فنی توسط مأموران پلیس فتا و شناسایی متهم این پرونده، ادامه داد: با هماهنگی مرجع قضائی تیمی از افسران این پلیس به شهر تهران مراجعه و طی یک عملیات غافلگیرانه وی را دستگیر کردند.
جانشین فرمانده انتظامی استان فارس در این نشست از دیگر پرونده کلاهبرداری از شهروندان در فضای مجازی خبر داد و گفت: تا کنون ۱۵ پرونده با حدود ۱۰ میلیارد ریال کلاهبرداری توسط این متهمان در پلیس فتا تشکیل شده است و تحقیقات تکمیلی از آنان ادامه دارد.
او دباره جزییات این پرونده کلاهبرداری تصریح کرد: بسیاری از شهروندان به پلیس فتا مراجعه و اعلام می کنند که پس از مشاهده ثبت آگهی فروش طلا و جواهرات در یکی از سایت‌های آگهی محور، فردی با آنها تماس گرفته و پس از توافقات اولیه و مراجعه به درب منزل، اقدام به خرید و ارائه یک رسید جعلی بانکی به صورت کاغذی نموده است و پس از چندین ساعت متوجه عدم واریز وجه و جعلی بودن رسید می شوند.
سردار ملک زاده خاطرنشان کرد: ماموران پلیس فتا با انجام تحقیقات تخصصی و بررسی‌های فنی، در این خصوص ۲ متهم را شناسایی و آنان را در یکی از محله های شهر شیراز دستگیر کردند.

شناسایی و دستگیری کلاهبردار سابقه دار ۲ میلیاردی

جانشین فرمانده انتظامی استان فارس پیرامون جزئیات این پرونده نیز گفت: در پی شکایت مردی میانسال مبنی بر کلاهبرداری از وی از طریق خرید دوچرخه در یکی از سایت‌های آگهی محور، بررسی موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
وی افزود: شاکی اعلام کرد که در یکی از سایت‌های آگهی محور، با یک آگهی تحت عنوان فروش دوچرخه برخورد کرده است و ضمن برقراری تماس با فرد تبلیغ کننده، مبلغ ۷۰ میلیون ریال وجه به عنوان پیش پرداخت از خریدار درخواست نمود و پس از دریافت وجه، دیگر جوابگوی پیام‌ها و تماس‌های تلفنی وی نبوده است.
سردار ملک زاده گفت: ماموران پلیس فتا با انجام تحقیقات تخصصی و بررسی‌های فنی، متهم را شناسایی و با هماهنگی مرجع قضائی وی را در یکی از محله‌های شهر شیراز دستگیر و به پلیس فتا انتقال دادند.
این مقام انتظامی اظهار داشت: متهم پس از مشاهده مدارک و مستندات پلیس، به کلاهبرداری از ۴۰ نفر دیگر به مبلغ ۲ میلیارد ریال با درج آگهی‌های دروغین در سایت‌های آگهی محور اعتراف و هدف از این کار را درآمدزایی عنوان کرد.

خبرنگار: مازیار فتحی

Print Friendly, PDF & Email
  • ×