» آرشیو » آغاز مراحل اجرایی و عملیاتی ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز
آرشیو - شهرستان
کد خبر:16925 | ۲۰ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۰۹

آغاز مراحل اجرایی و عملیاتی ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز

پرتو جنوب

طراحی معماری و شهرک سازی نخستین ناحیه تخصصی صنایع دستی کشور در شیراز با بهره گیری از کارگروهی و خرد جمعی اجرا می شود.
به گزارش پرتو جنوب، به منظور استفاده از دیدگاه ها و نظرات کارشناسان، متخصصان و صاحبنظران صنایع دستی در طراحی ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز، دومین نشست هم اندیشی با حضور مسولان و نمایندگانی از سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، استانداری فارس، شرکت شهرک های صنعتی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و نیز نمایندگان تشکل های فعال صنایع دستی استان برگزار شد.
معاون صنایع سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، در این نشست از طریق ارتباط  ویدیوکنفرانسی با بیان اینکه ایجاد شهرک های تخصصی و صنفی از برنامه های اولویت دار این سازمان است گفت: راه اندازی ناحیه تخصصی صنایع دستی در شیراز نیز با توجه به مزیت های مهم شیراز و استان فارس در بخش صنایع دستی در دستور کار قرار گرفت و فرآیندهای اجرایی آن در حال انجام است.
طهمورث لاهوتی توجه به زنجیره ارزش صنایع دستی را از مهمترین اهداف استقرار و فعالیت رشته های مرتبط با صنایع دستی در این ناحیه تخصصی اعلام کرد و گفت: در این زمینه زون بندی و جانمایی استقرار رشته های صنایع دستی به گونه ای انجام می شود که تکمیل کننده زنجیره تولید و ارزش باشند تا منجر به ارتقای کمیت و کیفیت محصولات گردد و اقتصاد این صنایع نیز متحول شود.
وی با بیان اینکه با تشکیل کارگروهی در استان، ضمن انجام نیاز سنجی ها و تعیین رشته ها و گروه های مرتبط با صنایع دستی، جانمایی و زون بندی ها نیز بر اساس نظر این کارگروه مشخص می شود گفت: هرگونه تصمیم گیری در ابعاد طراحی، معماری و شهرک سازی براساس خرد جمعی و به صورت گام به گام زیرنظر این کارگروه انجام خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شرکت شهرک های صنعتی فارس نیز بر استفاده حداکثری از از دیدگاه ها، نظرات تجربیات کارشناسان، متخصصان و صاحبنظران حوزه صنایع دستی در طراحی نخستین ناحیه تخصصی صنایع دستی کشور در شیراز تاکید کرد و گفت: با برپایی نشست های هم اندیشی و در این زمینه تلاش شده طراحی معماری و شهرک سازی این ناحیه به گونه ای انجام شود که ناحیه ای منحصر به فرد ایجاد شود.
مهران خاکساری با اشاره به اینکه مصوبه ناحیه صنایع دستی مربوط به سال ۱۳۸۶ است گفت: پیگیری ایجاد ناحیه تخصصی صنایع دستی از ابتدای سال گذشته در دستور کار این شرکت قرار گرفت و در این زمینه با حمایت های ویژه استاندار فارس، معاون گردشگری و امور زیارتی استاندار، فرماندار شهرستان شیراز و نیز پیگیری ها و تلاش دکتر نجابت نماینده مردم شهرستان های شیراز و زرقان و همکاری اداره کل راه و شهرسازی فارس توانستیم اراضی در شمال غرب شیراز و در نزدیکی شرکت نمایشگاه های بین المللی فارس به مساحت حدود ۴۰ هکتار جهت ایجاد این ناحیه جانمایی و پس از اخذ استعلامات زیربنایی به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان برسد.
وی با اشاره به کلنگ زنی این ناحیه در دور دوم سفر ریاست جمهوری گفت: فرآیندهای اجرایی احداث این ناحیه تخصصی شتاب گرفته و اقداماتی نظیر نقشه برداری از محدوده زمین و انجام توپوگرافی از زمین با پهباد به پایان رسیده و برآورد انجام عملیات دیوار گذاری و انتخاب مشاور به منظور طراحی و شهرسازی نیز انجام و در مرحله انتخاب پیمانکار است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شرکت شهرک های صنعتی فارس افزود: ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز قابلیت استقرار بیش از ۳۰۰ واحد صنایع دستی در قالب غرفه ها و کارگاه های تولیدی با اشتغال بالغ بر ۱۵۰۰ نفر را خواهد داشت.
خاکساری با بیان اینکه این ناحیه صنعتی علاوه بر اینکه مکانی برای تولید آثار صنایع دستی و هنری است به بعد گردشگری و احداث تاسیسات گردشگری آن نیز توجه خواهد شد گفت: طراحی این ناحیه به نحوی انجام می شود که در آینده به یکی از جاذبه های گردشگری شیراز تبدیل شود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی ناحیه تخصصی صنایع دستی شیراز در اراضی به مساحت حدود ۴۰ هکتار انجام می شود گفت: این ناحیه تخصصی بصورت فاز بندی و مرحله ای در فازهای عملیاتی مختلف انجام خواهد داشت.
مدیرکل حمایت از تولید وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت های موجود در استان فارس در بخش صنایع صنعتی، راه اندازی ناحیه تخصصی صنایع دستی در شیراز را گامی موثر برای اعتلای این بخش و نیز زمینه ای مناسب برای حمایت بیش از پیش از هنرمندان و فعالان صنایع دستی استان اعلام کرد و گفت: این ناحیه صنعتی دارای بهترین موقعیت جغرافیایی است که می تواند شرایط بی نظیری را ایجاد کند.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×