» آرشیو » تلاش برای رونالدو و مسی شدن فرزندان به چه قیمتی؟
آرشیو - مقالات - ورزشی
کد خبر:5921 | ۱۲ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۰۵

تلاش برای رونالدو و مسی شدن فرزندان به چه قیمتی؟

پرتو جنوب

به قلم: محسن بابادی – کارشناس ورزشی پرتو جنوب

امسال با شروع فصل تابستان، خانواده ها با خیالی راحت تر از چند سال اخیر و به خاطر عدم درگیری با کرونا، فرصت این را دارند که فرزندان خود را در کلاس های مختلف آموزشی ثبت نام کنند. یکی از مهم ترین آن ها کلاس آموزش فوتبال است که همواره استقبال زیادی از آن می شود. چرا که فوتبال در وجود اکثر ایرانی ها نهادینه شده است. اما این پرداختن بچه ها به فوتبال شرایطی دارد. یکی اینکه خانواده ها به صرف فوتبالی بودن خود در کودکی و نوجوانی، به هیچ عنوان فرزندان را مجبور به آموزش و بازی فوتبال نکرده و اجازه دهند ورزش دلخواهش را خود انتخاب کند. چه بسا علاقه و استعداد در دیگر رشته ها داشته یا اصلا به سایر کلاس های آموزشی متمایل باشد. پس اینکه خانواده ها بخواهند با فشار آوردن به بچه ها دنبال تحقق آرزو های خود و ساختن کریس رونالدو یا لیونل مسی باشند، بسیار غلط و آسیب رسان به روح و جسم فرزندانشان خواهد بود.

نکته دیگر آنکه سعی کنند نزدیک ترین مدرسه فوتبال مورد تایید به محل سکونت خود را انتخاب نمایند که خود و فرزندانشان در گرمای این روز های تابستان اذیت و دل زده نشوند. مطلب بعدی آن است که از اهالی فوتبال درباره سطح آموزشی آن مدرسه فوتبال، اسامی مربیان و مدیران و سلامت و خوشنامی آن ها تحقیق به عمل آورده تا با دیدی باز و خیالی راحت فرزندان خود را به آنجا بسپارند. چون در کنار اکثریت عزیزان زحمتکش در ورزش، افراد انگشت شمار ناسالم از نظر اخلاقی که تمامی اهالی فوتبال آن ها را می شناسند، وجود داشته که برای سپردن فرزندان خصوصا کودکان و نونهالان به آن ها بایست دقت بیشتری نمود.

نکته دیگر تغذیه و نظافت فرزندان است که می بایست مصرف مایعات و نوشیدنی ها به میزان کافی در برنامه روزانه آن ها باشد و استحمام پس از تمرین و شستشوی لباس ها در اولویت های آن ها قرار بگیرد. نکته دیگر آن که تعرفه و میزان شهریه مدارس فوتبال در سال جاری از طرف هیات فوتبال آن شهرستان کاملا مشخص بوده و بایست از پرداخت هزینه اضافی پرهیز نمایند. ضمن آنکه در ازای پرداخت شهریه، میزان خدمات ارایه شده مدارس فوتبال به جهت ایجاد فضای آموزشی مناسب، ساعت و سانس های تمرینی در هفته و یک سری استاندارد ها مشخص است که تخطی از آن ها را می بایست سریعا به هیات فوتبال و ناظرین آن هیات گزارش دهند.

توصیه می شود خانواده ها بیست دقیقه پیش از اتمام تمرین در محل حضور داشته تا فرزندان خود را تحویل بگیرند. چرا که پس از اتمام سانس و خروج مدیران، مربیان و خانواده ها از آن مکان تمرینی، ممکن است انواع خطرات در کمین فرزندانشان باشد. برخی مدارس فوتبال به جهت سوددهی بیشتر، سانس ها را در چمن های بی کیفیت و ساعات گرم روز برگزار می کنند. لذا به خانواده ها توصیه می کنم به هیچ عنوان اجازه ندهند فرزندانشان صبح ها از ساعت ۱۰:۳۰ به بعد و بعدازظهرها نیز قبل ساعت ۱۸:۱۵ در هیچ سانس تمرینی حضور داشته باشند. اما بهترین سانس صبح ها، تا پیش از ۱۰ صبح و بعد از ظهرها نیز از ساعت ۱۹ لغایت ۲۱ می باشد.

بسیاری از مدارس فوتبال در ازای مبلغی مشخص، امکانات ورزشی از جمله توپ، ساک، پیراهن، شورت و جوراب ارایه می دهند. اگر خانواده ها قصد خرید کفش دارند، حتما در انتخاب نوع و جنس آن دقت کنند و یکی از مهم ترین ملزومات ورزشی که بسیاری از مربیان و خانواده ها نسبت به آن بی توجهند، ساق‌بند است. پس می بایست حتما در همان موقع ثبت نام تهیه شده و در ساک ورزشی بازیکنان قرار داده شود.

یکی از مهم ترین خطرات در مدارس فوتبال خصوصا رده های میانی، بازی انداختن مربیان میان رده ۱۰ تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۴ سال و همچنین میان رده ۱۲ تا ۱۴ سال با رده ۱۴ تا ۱۶ سال است. هرچند اختلاف سنی میان دو رده پشت سرهم فوق الاشاره کم است، اما به علت اینکه با پدیده بلوغ و رشد فیزیکی بازیکنان مواجهیم، می بایست دقت نمایند که بازیکنان رده پایین تر آسیب نبینند. چون اکثریت بازیکنان حاضر در مدارس فوتبال مبتدی بوده و ممکن است با خطا های وحشتناک و ناشیانه، منجر به آسیب دیدگی جدی بازیکنان کم سن و سال شوند.

Print Friendly, PDF & Email
  • ×